Safranvafler med appelsin
45 min

Safranvafler med appelsin

De gule vafler er flotte serveret med farverige bær eller frugtsalat - og flødeskum, selvfølgelig!
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Safranvafler med appelsin

De gule vafler er flotte serveret med farverige bær eller frugtsalat - og flødeskum, selvfølgelig!

Antal portioner
  • ½ tsk safrantråde
  • 4½ dl mælk
  • 100 g smør
  • 175 g hvedemel (ca. 3½ dl)
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 spsk sukker
  • 2 spsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 1 æg

Pynt

  • flormelis

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Rør safran i mælken. Lad smørret smelte og lad det køle let af. Bland mel, bagepulver, sukker og appelsinskal. Pisk mælk, æg og smør i melblandingen til dejen er jævn.

Lad imens vaffeljernet blive godt varmt og pensl pladerne med lidt smør den første gang. Kom lidt dej i vaffeljernet (ca. ¾ dl) og bag vaflerne i ca. 2 min. - eller til de er gyldne. Bag resten af vaflerne og server straks.

Pisk fløden til et let skum. Server straks vaflerne sammen med flødeskum og friske bær.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11820 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,5 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 61 %
Print

Vin match

Muscat Rousillon, Frankrig

En sød hvid vin på muscat-druen vil være dejlig hertil, fx en muscat de rivesaltes Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til jordbær