Saftige rugbrødsboller med chokolade

På én gang mættende og samtidig lidt kage-agtig til den søde tand. En dejlig bolle til et lille mellemmåltid.
Fryseegnet
Bedømmelse (83 vurderinger)

Min bedømmelse:

Saftige rugbrødsboller med chokolade

På én gang mættende og samtidig lidt kage-agtig til den søde tand. En dejlig bolle til et lille mellemmåltid.

Opskriften gælder for 24 stk

  • 60 g knækkede rugkerner (ca. 1 dl)
  • 25 g smør
  • 50 g hakket mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 3½ dl kogende vand
  • 25 g gær
  • 1½ dl Karolines Køkken® Kvark 0,3%
  • 1 groftrevet, uskrællet æble (ca. 125 g)
  • 40 g finvalsede havregryn (ca. 1 dl)
  • 3 spsk rørsukkersirup - eller anden mørk sirup
  • 1 tsk groft salt
  • 75 g hakket mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 200 g rugmel (ca. 4 dl)
  • 250 g hvedemel (ca. 4½ dl)

Fremgangsmåde:

Kom rugkerner, smør og hakket chokolade i en stor skål og hæld det kogende vand over. Rør godt rundt til smør og chokolade er smeltet. Lad blandingen trække ca. 10 min. eller til vandet er lillefingervarmt. Rør gæren i og tilsæt kvark, æble, havregryn, sirup, salt, hakket chokolade og de 2 slags mel. Slå dejen godt sammen med en grydeske - dejen er lidt fugtig. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning på et lunt sted i ca. 1½ time.

Slå dejen igennem med en grydeske. Dyp 2 spiseskeer i vand og form ca. 24 boller (a godt ½ dl dej) ved at sætte klumper af den bløde dej på to plader med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i ca. 15 min. Bag bollerne øverst og nederst i ovnen.

Tip

Du kan komme ekstra fyld i bollerne. Fx tørret frugt i små bidder (abrikoser, tranebær, rosiner, svesker m.m.) - ca. 200 g til hele portionen. Du kan også vælge nødder, mandler, græskarkerner, solsikkekerner el.lign. - ca. 150 g til hele portionen (brug lidt til pynt).

Bagetid

18-20 min. ved 200° - varmluft.

Tips

Spis dem optøede eller lunede.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 57,4 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 69 %
  • Fedt: 20 %
Print