Salat af bønner og vilde ris
60+ min

Salat af bønner og vilde ris

En salat af marinerede bønner, vilde ris, hvid ost og sprøde croutoner.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Salat af bønner og vilde ris

En salat af marinerede bønner, vilde ris, hvid ost og sprøde croutoner.

Antal portioner
  • ½ dl hvidvinseddike
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl rapsolie
  • 1½ dl vand

Bønner

  • ¾ liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 400 g haricots verts
  • 400 g sukkerærter i mindre stykker

Vilde ris

  • 5 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 100 g vilde ris

Croutoner

  • 8 skiver sandwichbrød uden skorpe
  • 30 g smør i små stykker

Fremgangsmåde:

Marinade

Pisk marinaden sammen af vineddike, salt og peber. Pisk herefter olien i lidt efter lidt - og vandet i til sidst.

Bønner

Vandet til bønnerne bringes i kog med salt. Bønnerne kommes i det kogende vand, gryden tages af varmen, og bønnerne står under låg i ca. 1 minut. Derefter hældes de i en sigte, overbruses med koldt vand og drypper af. Læg bønner og sukkerærter i en skål og hæld marinaden over. Stil skålen tildækket i køleskabet i ca. 2 timer. Vend grøntsagerne 1-2 gange undervejs

Vilde ris

Bring vand og salt i kog, risene tilsættes og koges ved svag varme under låg i ca. 40 minutter. Hæld risene i en sigte, overbrus dem med koldt vand og lad dem dryppe af.

Croutoner

Skær sandwichbrødet i tern på ca. 1 x 1 cm og læg dem i en bradepande, ca. 22 x 30 cm. Fordel smørret på brødterningerne og bag dem midt i ovnen. Croutonerne vendes undervejs, så de bliver gyldne og sprøde over det hele.

Grøntsagerne tages op af marinaden og anbringes lagvis med vilde ris og ost på to dybe fade. Hæld evt. lidt marinade over salaten. Servér de lune og sprøde croutoner i skåle ved siden af.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200° varmluft.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,7 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 54 %
Print