Salat med fisk og grøntsager i grøn sauce

Fyldig og smagsfuld salat med grøn krydderurtesauce. En dejlig ret som kan bruges både til forret og som frokostret.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Salat med fisk og grøntsager i grøn sauce

Fyldig og smagsfuld salat med grøn krydderurtesauce. En dejlig ret som kan bruges både til forret og som frokostret.

Antal portioner
  • 1 fennikel i mundrette stykker (ca. 200 g)
  • 1 gulerod i mundrette stykker (ca. 75 g)
  • 3 forårsløg i mundrette stykker (ca. 50 g)
  • 175 g grønne bønner eller voksbønner i mundrette stykker
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk groft salt
  • 1 liter romainesalat revet i grove stykker - eller tilsvarende mængde babyspinatblade
  • 400 g kold dampet fisk, fx torsk eller laks

Grøn sauce

  • 3 dl friske dildkviste
  • 3 dl blade af bredbladet persille
  • 1½ dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 2 æggeblommer
  • 1½ spsk dijonsennep
  • 1 lille fed hvidløgsfed
  • 1 spsk hvid balsamicoeddike
  • 1 tsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • klippet purløg

Tilbehør

  • 240 g ristet brød

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat citronsaft og salt i kog i en gryde. Kom grøntsagerne i gryden, bring i kog og kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 2 min. Hæld vandet fra grøntsagerne og køl dem af i en sigte. Læg salatbladene på et fad og fordel fisk i mundrette stykker og grøntsager herpå.

Grøn sauce

Kom alle ingredienserne i et blenderglas og kør dem ca. 1 min., til en jævn sauce. Hæld lidt grøn sauce over salaten, drys med purløg og server med ristet brød og resten af den grønne sauce.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7560 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,7 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 40 %
Print

Vin match

Grüner veltliner Kamptal, Østrig

Til denne lækre salat vil en hvidvin på druen grüner veltliner være god, bl.a. fordi den vil matche krydderurterne godt Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til thaimad