Salat med grillede grønne asparges og stenbiderrogn
30 min

Salat med grillede grønne asparges og stenbiderrogn

Der er både sej og stenbiderrogn i salaten her, der får farve, smag og sprødhed fra de grillede grønne asparges.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Salat med grillede grønne asparges og stenbiderrogn

Der er både sej og stenbiderrogn i salaten her, der får farve, smag og sprødhed fra de grillede grønne asparges.

Antal portioner
  • 2 dl vand
  • 500 g lyssejfileter uden skind
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Purløgsdressing

Grillede grønne asparges

  • 750 g grønne asparges
  • 2 tsk rapsolie
  • 1 tsk havsalt
  • ½ avocado i små tern (ca. 100 g)
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 50 g rensede babyspinatblade
  • 75 g saltet, renset stenbiderrogn
  • 1 limefrugt i både

Tilbehør

  • 4 tykke skiver grillet speltbrød (ca. 300 g)

Fremgangsmåde:

Bring vandet i kog i en gryde. Del sejfileten i 4-5 stykker og læg dem ned i vandet. Drys med salt og peber og damp fisken ved svag varme i 5-10 min., afhængig af tykkelsen. Tag fisken op og del den i flager.

Purløgsdressing

Vend alle ingredienserne sammen og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Grillede grønne asparges

Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Knæk enderne af de grønne asparges. Skyl og tør dem godt. Vend aspargesene med olie og grill dem i ca. 3 min. Drys med salt.

Vend avocadoternene i limesaft. Fordel en bund af spinatblade på et fad. Læg de grillede asparges og fisken lagvis herpå. Fordel avocadotern og stenbiderrogn på toppen og server med purløgsdressing, limebåde og grillet brød.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8130 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,9 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 29 %
Print