Salat med kartofler, gulerødder og bacon

Kartofler, bacon og ost - er der noget bedre?
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Salat med kartofler, gulerødder og bacon

Kartofler, bacon og ost - er der noget bedre?

Antal portioner
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 600 g skrubbede kartofler i tykke både
  • 1 spsk olivenolie
  • 250 g bacon i tynde skiver
  • 200 g frosne ekstrafine ærter
  • 6 gulerødder (gerne med top), delt i kvarte på langs
  • 5 forårsløg i ringe
  • 100 g rensede babyspinatblade
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 240 g groft brød - evt. ristet

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Tilsæt kartofler og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tag kartoflerne op med en hulske og fordel dem på halvdelen af en plade med bagepapir. Vend kartoflerne med olie. Stil en bradepande (ca. 22 x 30 cm) ved siden af kartoflerne og fordel baconskiverne i bradepanden - baconen skal ligge tæt i ét lag og "rynkes" lidt for at være der. Steg kartofler og bacon midt i ovnen. Tag kartoflerne ud efter ca. 8 min., eller når de er gyldne. Steg baconskiverne færdige og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Del baconskiverne i halve.

Rør imens friskost, mælk og salt sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Bring atter kartoffelvandet i kog. Tilsæt ærter og gulerødder og kog dem, ved kraftig varme og uden låg, i ca. 1 min. Kom grøntsagerne i en sigte og brus dem over med koldt vand.

Anret kartofler, gulerødder, ærter, forårsløg, spinatblade og bacon på 4 tallerkener. Hæld dressingen over og drys med peber.

Stegetid for kartofler

Ca. 8 min. ved 225°.

Stegetid for bacon

Ca. 12 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8420 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 43,2 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 19 %
Print