Salat med kokosdressing
30 min

Salat med kokosdressing

Frisk salat der sender tankerne hen på varmere himmelstrøg. Perfekt til bøffer fra grillen.
Bedømmelse (14 vurderinger)

Min bedømmelse:

Salat med kokosdressing

Frisk salat der sender tankerne hen på varmere himmelstrøg. Perfekt til bøffer fra grillen.

Antal portioner
  • 150 g belugalinser eller grønne linser, fx fra Puy (ca. 1½ dl)
  • ¾ liter vand
  • ¾ tsk groft salt

Kokosdressing

  • 1 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
  • 1 lille dåse light kokosmælk (ca. 165 ml)
  • 2 tsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 tsk akaciehonning
  • 1½ tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 2 tsk friskpresset limesaft
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 liter romainesalat revet i mindre stykker
  • 2 røde peberfrugter i meget tynde strimler
  • 300 g kantalupmelon eller anden sød melon i tern
  • 1 rødløg i halve, meget tynde ringe
  • 1 dl friske korianderblade
  • 50 g cashewnødder

Tilbehør

  • 240 g lyst brød, fx naanbrød

Fremgangsmåde:

Skyl linserne godt. Kom dem i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog linserne ved svag varme og under låg i ca. 14 min. eller til de er møre (uden at koge ud). Hæld linserne i en sigte og brus dem over med koldt vand.

Kokosdressing

Pisk imens alle ingredienserne sammen. Stil kokosdressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.

Bland salatblade, peberfrugter, melon, løg og linser. Anret salaten i et stort fladt fad og pynt med korianderblade og cashewnødder. Server kokosdressingen til salaten.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8480 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,3 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 28 %
Print