Salat med kylling og mandler

Nem og lækker kyllingesalat. Et godt eksempel på hvordan en rest kylling fra aftensmaden, kan forvandles til en dejlig frokost.
Bedømmelse (21 vurderinger)

Min bedømmelse:

Salat med kylling og mandler

Nem og lækker kyllingesalat. Et godt eksempel på hvordan en rest kylling fra aftensmaden, kan forvandles til en dejlig frokost.

Antal portioner

Salat

  • 50 g smuttede mandler
  • 225 g Karolines Køkken® Kvark 0,3%
  • 2½ spsk mælk
  • 1 tsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk ostindisk karry
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 150 g kold, kogt kylling
  • 1 porre i tynde ringe
  • 1 gulerod i korte, tynde strimler
  • ¼ liter vand
  • ¼ tsk groft salt

Tilbehør

  • 1 liter blandede babysalatblade
  • 240 g ristet groft brød med fuldkorn

Fremgangsmåde:

Salat

Rist mandlerne i en tør pande ved jævn varme og under omrøring ca. 3 min. eller til de er gyldne. Hak mandlerne groft.

Rør kvark sammen med mælk, citronsaft, karry, salt og peber.Del kyllingekødet i mindre stykker og vend dem i salaten sammen med de ristede mandler. Stil salaten tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Kom porrer og gulerødder i kogende vand tilsat salt og kog dem ved kraftig varme i ca. 1 min. Hæld grøntsagerne i en sigte og brus dem over med koldt vand.

Ved serveringen

Rør salaten op og anret den på tallerkener sammen med grøntsager, salat og ristet fuldkornsbrød.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5380 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,4 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 23 %
Print