Salat med kyllingelever, sesam og hindbær
45 min

Salat med kyllingelever, sesam og hindbær

Lun sensommersalat - toppet med skimmelost og smagfuld dressing af tranebærsirup og eddike.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Salat med kyllingelever, sesam og hindbær

Lun sensommersalat - toppet med skimmelost og smagfuld dressing af tranebærsirup og eddike.

Antal portioner
  • 300 g haricots verts
  • ½ liter vand
  • 1 tsk groft salt

Kyllingelever

  • 300 g optøede, frosne kyllingelevere
  • 10 g smør
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 liter rensede rødbedeblade
  • 2 spsk ristede sesamfrø
  • 2 spsk sirup, fx tranebærsirup
  • 2 spsk eddike, fx balsamico- eller hindbæreddike
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 240 g ristet flutes

Fremgangsmåde:

Kom bønnerne i kogende vand tilsat salt og kog dem ved jævn varme og uden låg i ca. 3 min. Hæld kogevandet fra og skyl bønnerne hurtigt i koldt vand. Lad bønnerne dryppe godt af.

Kyllingelever

Del de dobbelte levere i 2 og rens dem for sener og hinder. Tør leverstykkerne. Lad smørret blive gyldent i en pande og steg leverne ved jævn varme i ca. 3 min. - vend dem af og til. Drys med salt og peber. Lad de stegte kyllingelevere hvile tildækket i ca. 5 min.

Ved serveringen

Kom bønner, rødbedeblade, sesamfrø, sirup, eddike, salt og peber i et stort fad og vend forsigtigt salaten sammen. Fordel først de lune kyllingelevere i salaten og dernæst hindbær og ost. Server straks mens kyllingeleveren er lun.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7920 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 33 %
Print

Vin match

Pinot Noir Bourgogne, Frankrig

Her skal der serveres en stor vin på pinot noir-druen fra Bourgogne, fx en gevrey-chambertin. Vil du have hvidvin, så vælg en veuvray eller anjou Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til kylling