Salat med lune løg

Fyldig salat med ovnbagte rødløg, fine ærter, strimler af oksekød og flødesennepsdressing.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Salat med lune løg

Fyldig salat med ovnbagte rødløg, fine ærter, strimler af oksekød og flødesennepsdressing.

Antal portioner
  • 5 rødløg i tynde både
  • 1 spsk mørk balsamicoeddike
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk rørsukker
  • ½ tsk groft salt

Sennepsdressing

  • 400 g wokstrimler af okseklump
  • 25 g smør - smeltet
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1½ liter blandede salatblade
  • 200 g optøede, frosne ekstrafine ærter

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Fremgangsmåde:

Bland løgbåde og resten af ingredienserne i en lille bradepande. Bag løgene midt i ovnen - vend rundt en enkelt gang.

Sennepsdressing

Rør senneppen ud i 1 spsk af fløden. Tilsæt resten af fløden og salt. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til - dressingen skal være kraftig i smagen.

Vend kød og smør sammen på et stykke bagepapir. Drys med salt og peber. Tag løgene ud af ovnen og hold dem varme. Træk bagepapiret med kød over på den varme bageplade og "steg" kødet midt i ovnen.

Læg salatblade, kød, ærter og løg lagvis i et fad. Kom lidt af dressingen over salaten og server resten ved siden af.

Bagetid for løg

Sæt løgene i en kold ovn - indstil på 250° og bag i ca. 25 min.

Stegetid for kød

Ca. 3 min. ved 250°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7960 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,6 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 28 %
Print