Salat med marineret flanksteak

Nem opskrift på en lækker fedtfattigt salat med marineret flanksteak. Marinaden har masser af smag fra salsa og citron - prøv den.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Salat med marineret flanksteak

Nem opskrift på en lækker fedtfattigt salat med marineret flanksteak. Marinaden har masser af smag fra salsa og citron - prøv den.

Antal portioner
  • 150 g tørret hvid pasta, fx skruer

Marinade

  • 1 dl medium stærk salsa - krydret tomatsauce
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1½ tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ¾ tsk groft salt
  • 1 flanksteak
  • 25 g smør

Salat

Tilbehør

  • 240 g groft flute

Fremgangsmåde:

Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Hæld pastaen til afdrypning i en sigte. Overbrus pastaen med koldt vand.

Marinade

Bland salsa, citronsaft, -skal og salt i en plastikpose, egnet til madlavning.

Kom flanksteaken i posen og luk den. Vend godt rundt, så marinaden fordeler sig på kødet. Lad flanksteaken marinere i køleskabet i ca. ½ time. Tag kødet op (gem marinaden) og dup det tørt. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun steaken ca. 1 min. på hver side og steg den derefter ved svag varme i ca. 10 min. - vend kødet af og til. Tag steaken op og lad den hvile tildækket i ca. 10 min.

Salat

Kom imens vand og resten af marinaden i panden med stegesky. Kog blandingen godt igennem. Tilsæt pastaen og vend rundt, så marinaden bliver fordelt og pastaen lun. Læg en bund af romainesalat i et stort fad. Anret herpå den lune pasta med marinade, agurkeskiver, feldsalat og ost. Skær kødet i tynde, skrå skiver og læg dem på salaten. Slut med forårsløg.

Salaten kan også tilberedes med en rest kold pasta. Der skal bruges ca. 325 g kogt, kold pasta.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10060 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,5 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 28 %
Print