Salat med oksebøf og kidneybønner
30 min

Salat med oksebøf og kidneybønner

Lidt men godt....det er princippet med de lækre bøffer skåret i tynde skiver og fordelt på salaten af sprøde grøntsager.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Salat med oksebøf og kidneybønner

Lidt men godt....det er princippet med de lækre bøffer skåret i tynde skiver og fordelt på salaten af sprøde grøntsager.

Antal portioner

Honningdressing

Oksebøffer

  • 10 g smør
  • 2 bøffer af oksefilet
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 skrællede gulerødder
  • 1 avocado
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 dåse røde kidneybønner i saltlage
  • 2 liter fintstrimlet romainesalat
  • 2 finthakkede rødløg
  • ½ tsk havsalt, fx læsø eller maldon

Tilbehør

  • 240 g landbrød

Fremgangsmåde:

Honningdressing

Vend alle ingredienserne til dressingen sammen i en skål og stil den tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag dressingen til.

Oksebøffer

Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande. Brun bøfferne ca. 1 min. på hver side. Steg derefter kødet ved jævn varme i 4-6 min. (afhængig af bøffernes tykkelse) - vend dem af og til. Drys kødet med salt og peber og lad bøfferne hvile tildækket i ca. 10 min.

Høvl lange, tynde strimler af gulerødderne, fx med en kartoffelskræller. Flæk avocadoen, fjern sten og skind og skær avocadoen i skiver på tværs. Vend avocadoskiverne i citronsaft. Hæld kidneybønnerne i en sigte og overbrus dem med koldt vand. Lad bønnerne dryppe af. Læg romainesalat, gulerodstrimler, rødløg, bønner og avocado lagvis i et stort, fladt fad. Drys med salt. Skær de lune bøffer i tynde skiver og anret dem på salaten. Server honningdressingen i en skål ved siden af.

Tip

I stedet for selv at stege bøffer kan man anvende kold roastbeef eller stegt kylling i salaten.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8890 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 47,2 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 21 %
Print