Salat med ost og champignoner
1 timer

Salat med ost og champignoner

Supernem salat! Server den som tilbehør til kød eller tilsæt kødet til salaten og server som hovedret.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Salat med ost og champignoner

Supernem salat! Server den som tilbehør til kød eller tilsæt kødet til salaten og server som hovedret.

Antal portioner

Marinade

  • 25 g soltørrede tomater i tynde strimler
  • 1 dl kogende vand
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk fint salt
  • friskkværnet peber
  • ½ dl rapsolie

Hertil

  • 400 g stegt kød, fx lammemørbrad, skinkemignon eller kyllingebryst
  • 200 g flutes

Fremgangsmåde:

Marinade

Kom de soltørrede tomater i en stor skål og hæld kogende vand over. Lad tomaterne trække i ca. 3 min. Tilsæt citronsaft, salt og peber. Pisk olien i lidt efter lidt.

Vend champignonerne i marinaden og lad blandingen trække tildækket på køkkenbordet i ca. 15 min. Vend rundt 1-2 gange under marineringen. Læg en bund af den groftrevne hovedsalat i et stort fad. Anret herpå de marinerede champignoner, salatløg, rucolasalat og ost. Server evt. resten af marinaden i en lille skål ved siden af.

Tips

I stedet for at servere kødet til salaten kan man lægge skiver af fx lun lammemørbrad ned i salaten. I stedet for rucolasalat kan man anvende samme mængde friséesalat eller radicchiosalat.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,2 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 25 %
  • Fedt: 52 %
Print

Vin match

Sangiovese Toscana, Italien

Serveret som foreslået til stegt kød, vil vinvalget drejes over på rød, og en vin fra Toscana vil fungere bedst fx en chianti classico Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til lam