Salat med ost og gul peberfrugt
30 min

Salat med ost og gul peberfrugt

Tilbered salaten med din yndlingsost!
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Salat med ost og gul peberfrugt

Tilbered salaten med din yndlingsost!

Antal portioner

Dressing

  • 1 tsk dijonsennep
  • ½ tsk fint salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 2 spsk rapsolie
  • 3 spsk vand

Salat

  • 50 g mandler
  • 225 g Castello Tistrup® 26% (45+) XL
  • 3 stilke bladselleri i tynde skiver
  • 1 gul peberfrugt i strimler
  • 1 agurk i halve tynde skiver
  • 1¼ liter fintstrimlet icebergsalat

Tilbehør:

  • groft brød

Fremgangsmåde:

Dressing

Pisk sennep, salt, peber og eddike sammen i en skål. Pisk olien i lidt efter lidt. Pisk vandet i.

Salat

Smut mandlerne og dup dem tørre. Del hver mandel i 2 "flager" ved at stikke en spids kniv ind i siden af mandlen. Snit osten i tynde skiver på rivejernets agurkesnitter. Anret ost og resten af ingredienserne lagvis i et stort fad.

Ved serveringen

Hæld dressingen over salaten og server straks.

Tips

I stedet for Tistrup ost kan man i ostesalaten anvende Havarti ost 60+ eller blå- og hvidskimmelost i små stykker. Ostesalaten kan tilberedes i god tid og opbevares tildækket i køleskabet. Dressingen skal dog først hældes over ved serveringen.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,1 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 49 %
Print

Vin match

Sauvignon Blanc Loire, Frankrig

En tør hvidvin på sauvignon blanc-druen gerne fra Europa vil klæde denne salat rigtig godt. Prøv fx en sacncerre Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til ost