Salat med osteboller

Sprødt, blødt og festligt. Lækker forret.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Salat med osteboller

Sprødt, blødt og festligt. Lækker forret.

Antal portioner

Osteboller

  • 2 æggehvider
  • 2½ spsk hvedemel
  • 150 g Riberhus® ML 25% (45+) med kommen
  • friskkværnet peber
  • 1 liter vindruekerneolie

Salat

  • 50 g blade af rød krølsalat
  • 1 julesalat i strimler
  • 75 g fintstrimlet rødkål
  • 1 dl kerner fra granatæble
  • havsalt fx maldon
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Osteboller

Pisk æggehviderne let sammen med et piskeris - til de skummer. Tilsæt de øvrige ingredienser og pisk osteblandingen godt sammen. Varm olien op i en stor, dyb gryde ved jævn varme. Kom en bid franskbrød i olien. Bliver brødet gyldent, har olien den rigtige temperatur. Form med 2 teskeer osteblandingen til 16-20 små boller. Dybsteg halvdelen i den varme olie i ca. 3 min. eller til de er lysebrune. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Dybsteg resten.

Salat

Anret salatbladene på 4 tallerkener og herpå julesalat, rødkål og granatæblekerner. Drys med salt og peber. Læg de varme osteboller på salaten og server den fx som forret.

Tip

Bollerne kan dybsteges 1-2 timer, før de skal bruges. Lun dem på en plade med bagepapir ca. 4 min. ved 150°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 12540 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 6 %
  • Fedt: 88 %
Print

Vin match

Chenin blanc Vouvray, Frankrig

Hvidvin med syre og sødme favner både bitterheden fra julesalaten og syre/sødme fra granatæblet: Den hvide vouvray på chenin blanc-druen er god her Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til ost