Salat med ostebrød

Salat med ostebrød er en opskrift der giver en anderledes og velsmagende salat, der egner sig godt som forret. Salaten har mange spændende elementer som figner, pistacíenøddekerner og blåskimmelost.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Salat med ostebrød

Salat med ostebrød er en opskrift der giver en anderledes og velsmagende salat, der egner sig godt som forret. Salaten har mange spændende elementer som figner, pistacíenøddekerner og blåskimmelost.

Antal portioner
  • 4 friske figner (ca. 200 g)
  • 25 g pistacienøddekerner afskallet og usaltet
  • ½ tsk valnøddeolie
  • 1 flute i 16 tynde skiver

Dressing

  • 2 tsk valnøddeolie
  • 1 tsk vand
  • 1 tsk hvid balsamicoeddike
  • 1 nip fint salt
  • friskkværnet peber
  • 1 julesalat i strimler
  • 1 krølsalat revet i grove stykker

Fremgangsmåde:

Skær et dybt kryds i toppen af hver figne og stil dem i et ovnfast fad. Læg nødderne ved siden af fignerne og dryp olie over. Stil fadet på en plade med bagepapir og læg brødskiverne på pladen. Bag figner og brød midt i ovnen.

Dressing

Pisk olie, vand, eddike, salt og peber sammen til en dressing.

Ved serveringen

Anret salaten på tallerkener sammen med fignerne og dryp dressing henover. Smør osten på de lune brødskiver og læg 3-4 skiver på hver tallerken og pynt til sidst med nødderne.

Bagetid

Ca. 8 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6130 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3,7 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 60 %
Print

Vin match

Pinot gris Alsace, Frankrig

Til denne lækre salat vil en halvtør hvidvin på pinot gris-druen være super lækker, fx en version fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til ost