Salat med skinke, melon og basilikumsmør

Prøv denne nemme og lækre opskrift på salat med skinke, melon og basilikumsmør. Den sprøde salat med rucola og mizunasalat kombineret med salatost, parmaskinke og melon egner sig som lækker frokost eller forret!
Bedømmelse (14 vurderinger)

Min bedømmelse:

Salat med skinke, melon og basilikumsmør

Prøv denne nemme og lækre opskrift på salat med skinke, melon og basilikumsmør. Den sprøde salat med rucola og mizunasalat kombineret med salatost, parmaskinke og melon egner sig som lækker frokost eller forret!

Antal portioner

Basilikumsmør

  • 50 g smør
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • friskkværnet peber
  • 1 dl hakkede friske basilikumblade

Tilbehør

  • 240 g landbrød

Fremgangsmåde:

Bland de 2 slags salat og anret dem på tallerkener. Skær osten i 8 stave. Halver skinkeskiverne og rul dem til tynde ruller. Anret ost, skinke og melon sammen med salaten.

Basilikumsmør

Smelt smørret i en lille gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tag gryden af varmen og tilsæt citronsaft og peber. Lad smørret køle af ca. 1 min. og vend den hakkede basilikum i.

Hæld det let afkølede smør over salaten som dressing og server straks.

Tip

Mizunasalaten kan erstattes af feldsalat eller rucolasalat.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 34 %
Print

Vin match

Chenin blanc Loire, Frankrig

Her vil en halvtør hvidvin på chenin blanc-druen fungere bedst, især pga af den delikate, sødlige melon. En vouvray eller anjou vil fungere godt Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til asparges