Salat med spicy oksekød og æbledressing

Sødt, syrligt og stærkt - en palet af smagsindtryk.
Bedømmelse (31 vurderinger)

Min bedømmelse:

Salat med spicy oksekød og æbledressing

Sødt, syrligt og stærkt - en palet af smagsindtryk.

Antal portioner

Æbledressing

  • 250 g rensede grønne asparges i korte stykker, eller slikærter
  • ½ liter vand
  • 25 g smør
  • 400 g wokstrimler af okseklump
  • 2 spsk sød chilisauce
  • ½ tsk groft salt
  • 400 g kolde, kogte kartofler i mundrette bidder
  • ¼ tsk groft salt
  • 1 rødkindet æble i tynde både, fx royal gala (ca. 125 g)
  • 1 spsk eddike, fx hvid balsamico
  • 100 g rensede blandede babysalatblade

Tilbehør

  • 200 g groft brød

Fremgangsmåde:

Æbledressing

Vend det syrnede produkt sammen med æbletern, chilisauce, eddike, vand og salt. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Kom aspargesene i en gryde med kogende vand. Kog dem ved kraftig varme og uden låg i ca. 1 min. Lad aspargesene dryppe af i en sigte.

Lad 1 spsk af fedtstoffet blive gyldent i en pande. Brun kødet i ca. 1 min. Tilsæt chilisauce og salt og steg kødet ved kraftig varme og under omrøring i 5-6 min. eller til væden er fordampet og chilisaucen begynder at karamellisere. Tag kødet op og hold det varmt. Varm resten af fedtstoffet. Tilsæt kartoflerne, varm dem igennem i ca. 2 min. og drys med salt.

Vend æblebådene i eddike. Læg en bund af salatblade i et fad. Anret herpå lune kartofler, kød, asparges og æblebåde. Server straks salaten sammen med æbledressing og brød.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,1 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 21 %
Print