Salat med sprøde osteflager
45 min

Salat med sprøde osteflager

En let salat med osteflager, sprød skinke og brødcroutoner med olivenpasta.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Salat med sprøde osteflager

En let salat med osteflager, sprød skinke og brødcroutoner med olivenpasta.

Opskriften gælder for 10 personer

Marinade

  • 1½ dl olivenolie
  • ½ dl mørk balsamicoeddike
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Fordel osten i et jævnt lag på bagepapir på en bageplade. Bag osten midt i ovnen - til den er smeltet og lysebrun. Osten afkøles helt og brækkes i mindre stykker. Læg herefter parmaskinken på en bageplade, og bag den til stykkerne er sprøde. Skinken afkøles og deles i mindre stykker. Skær ciabattabrød i meget tynde skiver. Blend sorte oliven uden sten og olivenolie til en tyk pasta. Smør olivenpastaen på brødskiverne, og sæt dem i ovnen til de er helt sprøde. Ost, skinke og brød kan gøres klar i god tid. Bræk salaten i mundrette stykker og bland med osteflager, skinke, brød og oliven.

Marinade

Pisk olivenolie, balsamisk eddike, salt og peber sammen og hæld det over salaten lige inden servering.

Tip

I stedet for tynde skiver ciabattabrød i salaten kan man evt. smøre olivenpastaen på ciabattaboller og servere dem til salaten.

Bagetid, ost

Ca. 10 min. ved 200°.

Stegetid, skinke

Ca. 10 min. ved 225°.

Bagetid, brød

Ca. 10 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 18120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,1 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 15 %
  • Fedt: 70 %
Print

Vin match

Albariño Rías Baixas, Spanien

Sammensætningen af sorte oliven, gratineret ost og parmaskinke kræver en seriøs hvidvin. Her vil en albariño fra Spanien være perfekt Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til asparges