Salat med stegte tomater

Sprød salat med et væld af lækre smagsindtryk. Perfekt på en sommerdag.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Salat med stegte tomater

Sprød salat med et væld af lækre smagsindtryk. Perfekt på en sommerdag.

Antal portioner
  • 16 bløde soltørrede tomater (ca. 75 g)
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 dl friske rosmarinblade
  • 1 tsk havsalt, fx Læsø sydesalt

Tilbehør

  • 240 g landbrød

Fremgangsmåde:

Skær/klip de soltørrede tomater i tynde strimler. Lad olien blive godt varm i en stegepande og steg tomatstrimlerne i ca. ½ min. Tilsæt rosmarinbladene og steg videre ved jævn varme i ca. 6 min. - vend i tomaterne under stegningen. Læg tomatstrimler og rosmarin til afdrypning på et stykke køkkenrulle og drys med havsalt.

Anret salat, rødbedeblade, ærter, champignoner, oliven og ost i en stor skål og drys de stegte tomater over. Server salaten til et stykke stegt kød eller som en del af en frokost.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8360 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 40 %
Print

Vin match

Sauvignon Blanc Marlborough, New Zealand

Til denne salat vil en hvidvin på sauvignon blanc-druen være god, bl.a. på grund af de soltørrede tomater Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til tomat