Salat med vilde ris, bønner og citron

Vi spiser også med øjnene - og denne salat er både smuk og smager godt.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Salat med vilde ris, bønner og citron

Vi spiser også med øjnene - og denne salat er både smuk og smager godt.

Antal portioner
  • 1¾ dl vilde ris
  • 6 dl vand
  • ¾ tsk groft salt
  • 1 citron

Hertil

  • 4 grillstegt kød, fx kyllingefileter, svinekoteletter eller oksebøffer
  • 240 g italienske flutes

Fremgangsmåde:

Kom de vilde ris i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog risene ved svag varme og under låg i ca. 35 min., så risene er møre, men stadig har "bid". Hæld vandet fra risene, damp dem tørre og køl af.

Vask citronen og skær den i kvarte og derefter i 1-2 cm stykker.

Læg romainesalat, vilde ris, bønner og løg lagvis i et fladt fad. Dryp olien over salaten. Fordel ost og soltørrede tomater over salaten. Pynt med citronstykker og drys med salt og peber. Server salaten sammen med grillstegt kød og brød.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11170 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,2 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 30 %
Print