Saltede kartoffelvafler

Sådan kan vafler også laves! Vaflerne er gode som tilbehør til salater og dip - eller som kartoffeltilbehør til kødretter.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Saltede kartoffelvafler

Sådan kan vafler også laves! Vaflerne er gode som tilbehør til salater og dip - eller som kartoffeltilbehør til kødretter.

Antal portioner
  • 20 g gær
  • 1¼ dl mælk
  • ½ spsk sukker
  • 200 g hvedemel (ca. 3½ dl)
  • 100 g finthakket bacon
  • 1 finthakket zittauerløg
  • 3 æg
  • 600 g skrællede og groftrevne bagekartofler
  • lidt revet muskatnødder
  • ½ tsk havsalt, fx gourmet salt
  • friskkværnet peber

Pensling

  • 25 g smør

Hertil

  • 100 g basilikumpesto

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i mælken og tilsæt sukker og mel. Rør til dejen er lind og stil den lunt i ca. ½ time.

Rist baconen i en pande til den er sprød og tilsæt løg. Det hele sauteres til det bliver gyldent og herefter skal det køle af i ca. 5 min. Rør baconblandingen i dejen sammen med æggeblommer, kartofler, muskatnød, salt og peber. Pisk æggehviderne stive med en smule salt og vend dem forsigtigt i dejen.

Bag kartoffelvaflerne i et smurt og meget varmt vaffeljern. Server dem lune med fx pesto til.

Tip

Vaflerne er gode som tilbehør til salater og dip eller som kartoffeltilbehør til kødretter.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 11210 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,1 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 46 %
Print