Saltimbocca med basilikum og lime
30 min

Saltimbocca med basilikum og lime

Saltimbocca med basilikum og lime er en opskrift der giver en virkelig lækker hovedret. Det mørre velsmagende kalveinderlår er perfekt sammen med hvidvinsskyen.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Saltimbocca med basilikum og lime

Saltimbocca med basilikum og lime er en opskrift der giver en virkelig lækker hovedret. Det mørre velsmagende kalveinderlår er perfekt sammen med hvidvinsskyen.

Antal portioner
  • 12 tynde skiver kalveinderlår
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 15 g blødt smør
  • 2 spsk grofthakkede friske basilikumblade
  • 2 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 2 spsk revet parmesanost
  • 6 skiver lufttørret skinke, fx parmaskinke
  • 25 g smør
  • 1½ dl tør hvidvin, eller æblejuice

Tilbehør

  • 300 g tørret pasta, fx fettuccine
  • 300 g grøn salat
  • 50 g revet parmesanost

Fremgangsmåde:

Bank kødskiverne med håndroden til de er ca. 2 mm tykke. Drys dem med salt og peber. Rør smørret med basilikum, limeskal og den revne ost - og smør det på kødet. Halvér skinkeskiverne og læg en halv skive på hvert stykke kød. Fold kødstykkerne sammen én gang og luk dem med kødnåle eller tandstikkere.

Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande. Steg de 6 stykker kød ved kraftig varme ca. 2 min. - vend dem af og til. Tag de gyldne saltimboccaer op af panden og hold dem varme. Steg resten af kødet i resten af smørret.

Hæld hvidvinen i panden og lad den koge ind ved kraftig varme, til skyen begynder at tykne let. Tilsæt den kødsaft, der har samlet sig ved kødet. Smag hvidvinsskyen til.

Fjern kødnålene og server saltimboccaerne med hvidvinssky, fettucine og en enkel, grøn salat. Drys den revne ost over pastaen.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9130 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,8 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 27 %
Print

Vin match

Riesling Alsace, Frankrig

En god hvidvin på riesling-druen, fx en alsace grand cru vil være lækker her. Vil du have rødvin, så vælg en pinot noir fra Bourgogne Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til kalv