Sandwich med hytteost og saltede grøntsager

Sandwich med hytteost og saltede grøntsager

30 min
Hurtig sandwich med bresaola, hytteost og avocado. De saltede grøntsager bliver knasende sprøde og giver sandwichen en dejlig friskhed.
https://www.arla.dk/opskrifter/sandwich-med-hytteost-og-saltede-grontsager/

Sådan gør du

  • Flæk agurken og fjern kernerne. Skær agurk, løg og radiser i helt tynde skiver, fx i en foodprocessor eller på et mandolinjern. Bland grøntsagerne godt med salt. Lad dem trække i ca. 10 min. Skyl grøntsagerne, tør dem godt og bland med purløg.
  • Vend avocadoskiverne med eddike.
  • Rist brødskiverne. Fordel hytteost, avocado, bresaola og halvdelen af de saltede grøntsager på de 4 af brødskiverne. Skær de sidste 4 brødskiver midt over og fordel dem på toppen af de 4 sandwiches. Server sammen med resten af de saltede grøntsager.
Energiindhold for hele retten:

7772 kJ / 1858 kcal

Næringsindhold pr. 100g

458 kJ / 109 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 15,7 % 4,2 g
Kulhydrat: 54 % 14,5 g
Fedt: 30,3 % 3,7 g
Relateret video
Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

Ingredienser

1 Agurk (ca. 350 g)
2 Pillede rødløg (ca. 150 g)
150 g Rensede radiser
1 spsk Groft salt
1 dl Fintklippet purløg
2 Avocadoer i skiver (ca. 275 g)
1 spsk Hvid balsamicoeddike
8 skiver Ristet groft landbrød (ca. 425 g)
200 g Hytteost
100 g Tynde skiver bresaola - lufttørret okseinderlår