Sarahs Snegle - Kanelsnegle
Bedømmelse (30)

Min bedømmelse:

Sarahs Snegle - Kanelsnegle

Søde og sjove kanelsnegle, som børnene vil elske!

Opskriften gælder for 15 personer

2 snegle pr. person

Dej

  • 2 dl mælk
  • 50 g gær
  • 100 g blødt smør
  • 2 æg
  • 12 tsk stødt kardemomme
  • 2 spsk sukker
  • 12 tsk groft salt
  • 525 g hvedemel (9 dl)

Fyld

  • 150 g blødt smør
  • 1 dl sukker (0 dl)
  • 2 spsk stødt kanel

Pensling

  • sammenpiskede æg

Dej

Lun mælken i en lille tykbundet gryde - mælken skal være lillefingervarm. Hæld mælken i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ½ time.

Fyld

Rør smør, sukker og kanel godt sammen.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 2 dele. Rul hver del til en firkantet plade på 25 x 40 cm - med en kagerulle. Fordel fyldet på de 2 dejplader. Rul dem fra den lange side til roulader, og skær hver roulade i 15 stykker. Læg sneglene på plader med bagepapir - bøj den yderste dejende ind under sneglen. Lad sneglene efterhæve tildækket i ½ time. Pensl med æg og bag dem midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 225°.

Tilberedningstid: 60+ min

  • Energiindhold for hele retten: 18950 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,9 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 47 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: