Sauce med chili og ingefær

Denne asiatisk inspirerede sauce kan bruges som tilbehør til mange slags kød og grøntsager.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sauce med chili og ingefær

Denne asiatisk inspirerede sauce kan bruges som tilbehør til mange slags kød og grøntsager.

Antal portioner

Sauce

  • ½ lille frisk og stærk rød chilipeber (thai)
  • 25 g smør
  • 150 g haricots verts i halve
  • 1 rød peberfrugt i korte strimler
  • 2 små fed hakkede hvidløgsfed
  • 2 tsk fintrevet frisk ingefær
  • ¼ liter Karolines Køkken® Hvid mælkesauce
  • ½ tsk groft salt
  • 200 g tørrede ægnudler
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt

Pynt

  • friske korianderblade

Kan serveres til

  • 250 g stegt kød, fx sauté skiver af svinefilet eller 120 g stegte tigerrejer

Fremgangsmåde:

Sauce

Flæk chilipeberen og fjern kernerne - under rindende vand og med en spids kniv. Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits bønner, peberfrugt, chili, hvidløg og ingefær i ca. 3 min. Tilsæt Hvid MælkeSauce og salt og bring saucen i kog under omrøring. Fjern den halve chilipeber og smag til.

Kom imens nudlerne i en gryde med kogende vand tilsat salt. Efter ca. 1 min. under omrøring, er nudlerne "løst op" og møre uden at være bløde. Lad dem dryppe af i en sigte.

Kom de nykogte nudler i en varm skål og fordel herover sauce med chili og ingefær. Server straks.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,1 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 28 %
Print