Sellerisalat

Selleri indeholder masser af gode grove kostfibre, C- og K-vitamin og B6 samt mineralet kalium.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sellerisalat

Selleri indeholder masser af gode grove kostfibre, C- og K-vitamin og B6 samt mineralet kalium.

Antal portioner
  • 1 potte brøndkarse (ca. ½ liter)

Tilbehør

  • 150 g flutes

Fremgangsmåde:

Bring vand og salt i kog. Skræl sellerien og skær den i tændstiktynde stave. Kom dem straks i det kogende vand, så de ikke bliver mørke. Kog selleristavene i ca. 1 min. - de skal være sprøde. Hæld dem i en sigte og lad dem dryppe godt af. Lad selleristavene blive kolde. Smag fraiche til med sennep, citronsaft, salt og peber. Vend selleristavene i fraichen og stil blandingen tildækket i køleskabet i mindst 1 time.

Ved serveringen

Læg sellerisalaten på små portionstallerkener og læg brøndkarse i en ring udenom.

Tip

Sellerisalaten kan også serveres som en del af en frokost.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 4330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,8 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 46 %
Print