Sennepssauce og sukkerbagte løg
60+ min

Sennepssauce og sukkerbagte løg

Kombinationen af sennepssauce og sukkerbagte løg er rigtig lækker og kan bruges til både kylling og fisk.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sennepssauce og sukkerbagte løg

Kombinationen af sennepssauce og sukkerbagte løg er rigtig lækker og kan bruges til både kylling og fisk.

Antal portioner

Sukkerbagte løg

  • 4 zittauerløg i kvarte
  • ½ spsk tørret timian
  • ½ spsk sukker
  • ½ spsk groft salt

Sennepssauce

  • 25 g smør
  • ½ finthakket zittauerløg
  • 1 fintreven gulerod
  • 1 lille knust fed hvidløgsfed
  • 1 spsk dijonsennep
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • 2½ spsk hvedemel
  • ½ dl vand
  • 225 g Karolines Køkken® Kvark 0,3%
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • hakket, frisk kruspersille

Hertil

  • 400 g stegt kød, fx sauteskiver af svinefilet
  • 1 kg hasselback kartofler

Fremgangsmåde:

Sukkerbagte løg

Læg de kvarte løg i en bradepande (ca. 21 x 29 cm). Drys dem med timian, sukker og salt. Bag løgene midt i ovnen.

Sennepssauce

Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme men uden at det bruner. Svits løg, gulerod, hvidløg og sennep i ca. 2 min. Tilsæt bouillon og lad det koge ved svag varme og uden låg i ca. 5 min. Rør mel og vand til en jævning og rør den sammen med Kvark. Pisk jævningen i den varme bouillon og tilsæt salt og peber. Kog sennepssaucen ved jævn varme og under omrøring i ca. 3 min. Smag til.

Tip

Saucen smager også dejligt til stegt kylling eller fisk.

Bagetid

Ca. 1 time ved 175°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9560 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,5 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 21 %
Print