Skimmelost med syltede valnødder og smørristet rugbrød
60+ min

Skimmelost med syltede valnødder og smørristet rugbrød

Lav gerne de syltede valnødder i god tid. Smager perfekt sammen med en god skimmelost - men også til is, pandekager etc.
Bedømmelse (17 vurderinger)

Min bedømmelse:

Skimmelost med syltede valnødder og smørristet rugbrød

Lav gerne de syltede valnødder i god tid. Smager perfekt sammen med en god skimmelost - men også til is, pandekager etc.

Antal portioner

Syltede valnødder

  • 100 g valnøddekerner
  • 3 dl vand
  • 5 spsk honning
  • ½ dl hvid balsamicoeddike
  • 1 appelsin - fintstrimlet skal heraf
  • ½ dl friskpresset appelsinsaft

Smørristet rugbrød

  • 3 skiver rugbrød
  • 25 g smør

Fremgangsmåde:

Syltede valnødder

Kom valnødder og vand i en gryde og lad nødderne koge i ca. 2 min. Lad dem dryppe af i en sigte - kasser vandet. Bring honning og balsamico i kog i gryden. Tilsæt valnødder, appelsinstrimler og appelsinsaft. Bring blandingen i kog og kog den ved jævn varme i ca. 5 min. Hæld de syltede valnødder med sirup i en skål og lad dem stå tildækket ved stuetemperetur i mindst 2 timer.

Smørristet rugbrød

Skær skorpen af rugbrødet og del hver skive i 4 trekanter. Lad smørret blive gyldent i en pande og steg brødet ved jævn varme i ca. 10 min - vend det af og til. Tag trekanterne af panden og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Ved serveringen

Skær osten i skiver og anret dem på tallerkener sammen med valnødder, sirup og de lune rugbrødstrekanter. Server resten af valnødder og sirup til.

Tips

De syltede valnødder kan opbevares i køleskabet i 14 dage.

I stedet for en skimmelost kan man servere et stykke gul ost.

Hvis du laver dobbeltportion skal kogetiden tilsvarende være dobbelt så lang. Husk blot at valnødderne ikke skal koge mere end 5 min. i siruppen - da de kan blive lidt bitre. Ganges opskriften yderligere skal kogetiden på siruppen følge med.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8730 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,2 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 57 %
Print