Skindstegt laks og kartoffel-limefad

Lækker sprødstegt laks serveret med kartofler, kikærter og kapers.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Skindstegt laks og kartoffel-limefad

Lækker sprødstegt laks serveret med kartofler, kikærter og kapers.

Antal portioner

Kartoffellimefad

  • 1 kg skrællede kartofler
  • ½ limefrugt eller ¼ citron
  • 1 dåse kikærter i lage
  • 2 spsk kapers
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ dl klippet purløg

Skindstegte/grillede laksefileter

  • 4 laksefileter (ca. 125 g)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Kartoffellimefad

Kartoflerne koges (ikke for længe). De skæres i skiver. Lime eller citron skæres fri for skræl og det hvide og skæres i små trekanter. Kikærterne skylles. Kikærter, kapers og olivenolie blandes sammen og lægges over kartoflerne inden servering på et fad. Pynt med purløg.

Skindstegte/grillede laksefileter

Steg de 4 stykker laksefilet på en varm grillpande i ca. 8 min. Krydr med salt og peber.

Tip

Frossen laks er OK, men frisk er ofte meget mere lækkert og smøragtigt.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8730 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,3 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 30 %
Print