Skindstegt rødfisk og ostesauce
45 min

Skindstegt rødfisk og ostesauce

Skindstegt rødfisk og ostesauce er en fedtfattig opskrift på en dejlig fiskeret. Den stegte fisk serveres med ostesauce og lækre bønnebundter med spegeskinke.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Skindstegt rødfisk og ostesauce

Skindstegt rødfisk og ostesauce er en fedtfattig opskrift på en dejlig fiskeret. Den stegte fisk serveres med ostesauce og lækre bønnebundter med spegeskinke.

Antal portioner
  • 4 rødfiskefileter med skind (ca. 650 g)

Bønnebundter

  • 500 g friske haricots verts
  • 1½ liter vand
  • 1½ tsk groft salt
  • 4 skiver spegeskinke, fx parmaskinke
  • ½ tsk vindruekerneolie
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 1¼ kg kartofler

Fremgangsmåde:

Skrab fiskeskindet for skæl og fjern eventuelle ben. Skyl fileterne og tør dem. Del fileterne på tværs og rids dem to gange på skindsiden. Stil dem tildækket i køleskabet.

Bønnebundter

Kom bønnerne i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og uden låg i ca. 4 min. Hæld bønnerne til afdrypning i et dørslag og brus dem over med koldt vand. Halver skinkeskiverne på langs. Saml bønnerne i 8 bundter med hver sin strimmel skinke omkring - kan gøres i god tid.

Kom pastasaucen i en lille, tykbundet gryde og bring saucen i kog under omrøring. Hold saucen varm under låg.

Pensl imens en grillpande med olie og lad panden blive godt varm. Grill bønnerne ca. 3 min. - drej dem af og til. Tag bønnerne af panden og hold dem varme. Grill rødfiskefileterne på skindsiden i 4-5 min. - pres fileterne mod grillpanden, evt. med en træpalet. Drys kødsiden med salt og peber. Tag straks fisken af panden og server den sammen med bønner og pastasauce.

Tip

I stedet for pastasauce kan man bruge bearnaisesauce.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10030 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,8 g
  • Protein: 33 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 20 %
Print