Skinke med bagte grøntsager
1 timer

Skinke med bagte grøntsager

Hurtig hverdagsret med forkogte kartofler, skinke der skæres i skiver, før den koges og en færdig sauce. Nem og lækkert!
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Skinke med bagte grøntsager

Hurtig hverdagsret med forkogte kartofler, skinke der skæres i skiver, før den koges og en færdig sauce. Nem og lækkert!

Antal portioner

Bagte grøntsager

  • 1 kg små, faste kartofler, fx nix pille
  • 6 persillerødder i mindre stykker
  • 1½ liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 2 røde peberfrugter i grove stykker
  • 4 rødløg i både
  • 2 små grofthakkede fed hvidløgsfed
  • ½ spsk vindruekerneolie
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ liter vand
  • 10 kruspersille
  • 1 rødløg i grove stykker
  • 5 hele peberkorn
  • 500 g røget skinke, fx bayonneskinke

Fremgangsmåde:

Bagte grøntsager

Skrub kartoflerne og del de mindste i halve og de største i kvarte. Kom kartofler og persillerødder i en stor gryde med kogende vand tilsat salt og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Hæld vandet fra grøntsagerne og damp dem tørre. Kom resten af ingredienserne i gryden og vend rundt så alt er godt blandet. Fordel grøntsagsblandingen på en plade med bagepapir og bag den midt i ovnen. Vend i grøntsagerne 1-2 gange under bagningen.

Bring imens vand, persillekviste, løg og peberkorn i kog i en sauterpande. Skær skinken i ca. 2 cm tykke skiver og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 5 min.

Kom sauce og persille i en tykbundet gryde og bring det i kog under omrøring.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 250°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12870 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 30 %
Print