Skinkemedaljoner med salviesauce

Skinkemedaljoner med salviesauce er til dig som ønsker et hurtigt, men super velsmagende måltid. Salviens pikante smag komplimenterer den blide skinkemedaljon og smelter på tungen!
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Skinkemedaljoner med salviesauce

Skinkemedaljoner med salviesauce er til dig som ønsker et hurtigt, men super velsmagende måltid. Salviens pikante smag komplimenterer den blide skinkemedaljon og smelter på tungen!

Antal portioner

Grøntsagsris

  • 6 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 320 g løse ris, parboiled (ca. 4 dl)
  • 6 gulerødder i tynde skiver
  • 2 porrer i tynde ringe
  • 1½ liter kogende vand
  • 1 tsk groft salt
  • 4 skinkemedaljoner (ca. 400 g)
  • 4 store friske salvieblade
  • 15 g smør
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Salviesauce

Pynt

  • friske salvieblade

Fremgangsmåde:

Grøntsagsris

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Tilsæt ris og lad dem koge ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 10 min. Overhæld imens grøntsagerne med kogende vand og lad dem trække i ca. 5 min. Lad grøntsagerne dryppe af i et dørslag og kom dem derefter i gryden med ris. Tilsæt salt, vend rundt i ris og grøntsager og lad blandingen koge i yderligere ca. 10 min, stadig under tætsluttende låg. Smag til.

"Bor", med en spids kniv, 3 huller i hver medaljon. Del hvert salvieblad i 3 stykker. Rul bladene sammen og stop dem i hullerne. Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande. Drys kødet med salt og peber. Brun medaljonerne på alle sider (ca. 4 min. i alt). Steg derefter kødet ved svag varme i ca. 2 min. - vend af og til. Tag medaljonerne op og lad dem hvile tildækket.

Salviesauce

Kom vand, fløde, salvie, salt og peber i panden. Bring saucen i kog. Tag panden af varmen og pisk saucejævner i. Bring atter saucen i kog og kog den ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt evt. sky fra kødet og smag saucen til.

Tip

I stedet for skinkemedaljoner kan man bruge skinkeschnitzler. De skal brunes ca. 1½ min. på hver side og derefter hvile tildækket.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9500 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,3 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 18 %
Print