Skinkemignon med majssalat og salt ingefærdressing
45 min

Skinkemignon med majssalat og salt ingefærdressing

De saftige kerner fra friske majskolber er kernen i den lækre salat, der bliver serveret til skinkemignon og dressingen lavet af salatost smagt til med chili, lime og ingefær.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Skinkemignon med majssalat og salt ingefærdressing

De saftige kerner fra friske majskolber er kernen i den lækre salat, der bliver serveret til skinkemignon og dressingen lavet af salatost smagt til med chili, lime og ingefær.

Antal portioner
  • 15 g smør
  • 1 skinkemignon (ca. 350 g)
  • ½ tsk groft salt
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • 2 spsk vand

Salt ingefærdressing

Majssalat

  • 2 majskolber (ca. 600 g)
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 200 g fintnittet hvidkål
  • ½ tsk groft salt
  • 1 tsk dildfrø
  • 3 spsk grofthakkede friske dildkviste
  • 100 g blandede babysalatblade

Tilbehør

  • 1 kg kartofler

Fremgangsmåde:

Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun skinkemignonen i ca. 2 min. - brun på alle sider. Drys med salt og tilsæt limesaft og vand. Braiser kødet ved svag varme og under låg i ca. 25 min. Tag skinkemignonen op og lad den hvile tildækket - gem skyen.

Salt ingefærdressing

Blend ost og mælk, til det er glat. Rør ingefær, chili og limeskal i dressingen og stil den tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til. Tilsæt evt. 1 spsk mælk ekstra, hvis du synes dressingen er for fast.

Majssalat

Kom majskolberne i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 7 min. Lad majskolberne køle lidt af og skær kernerne af kolberne - gerne så majskernerne hænger sammen i flager. Knug hvidkålen med salt og bland den med majskerner, dildfrø og dildkviste. Anret salaten på en bund af salatblade.

Skær skinkemignonen i tynde skiver, anret dem på et lille fad og hæld den syrlige sky henover. Server med salt ingefærdressing, majssalat og kartofler.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9380 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,1 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 30 %
Print