Skinkemignon med majssalat og salt ingefærdressing

Skinkemignon med majssalat og salt ingefærdressing

45 min
De saftige kerner fra friske majskolber er kernen i den lækre salat, der bliver serveret til skinkemignon og dressingen lavet af salatost smagt til med chili, lime og ingefær.
https://www.arla.dk/opskrifter/skinkemignon-med-majssalat-og-salt-ingefardressing/

Sådan gør du

  • Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun skinkemignonen i ca. 2 min. - brun på alle sider. Drys med salt og tilsæt limesaft og vand. Braiser kødet ved svag varme og under låg i ca. 25 min. Tag skinkemignonen op og lad den hvile tildækket - gem skyen.
Salt ingefærdressing
  • Blend ost og mælk, til det er glat. Rør ingefær, chili og limeskal i dressingen og stil den tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til. Tilsæt evt. lidt ekstra mælk, hvis du synes dressingen er for fast.
Majssalat
  • Kom majskolberne i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 7 min. Lad majskolberne køle lidt af og skær kernerne af kolberne - gerne så majskernerne hænger sammen i flager. Knug hvidkålen med salt og bland den med majskerner, dildfrø og dildkviste. Anret salaten på en bund af salatblade.
  • Skær skinkemignonen i tynde skiver, anret dem på et lille fad og hæld den syrlige sky henover. Server med salt ingefærdressing, majssalat og kartofler.
Energiindhold for hele retten:

10984 kJ / 2625 kcal

Næringsindhold pr. 100g

304 kJ / 73 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 23 % 4,1 g
Kulhydrat: 49 % 8,8 g
Fedt: 28 % 2,3 g
Mere inspiration

Spændende salat - med popcorn der knaser og smager af ost!

Relateret video
Sådan skræller du nemt frisk ingefær med en ske.

Ingredienser

15 g Smør
1 Skinkemignon (ca. 350 g)
½ tsk Groft salt
2 spsk Friskpresset limesaft
2 spsk Vand
Salt ingefærdressing
200 g Salatost i tern
3 spsk Mælk
1 spsk Fintrevet frisk ingefær
1 spsk Finthakket rød chilipeber
1 tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
Majssalat
2 Majskolber (ca. 600 g)
1 liter Vand
1 tsk Groft salt
200 g Fintnittet hvidkål
½ tsk Groft salt
1 tsk Dildfrø
3 spsk Grofthakket frisk dild
100 g Babysalatblade
Tilbehør
1 kg Kartofler