Skinkemignon med melonsalat og myntedressing

Mynte og melon...det er et rigtig godt match, der smager af sommer og solskin.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Skinkemignon med melonsalat og myntedressing

Mynte og melon...det er et rigtig godt match, der smager af sommer og solskin.

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 1 skinkemignon
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 spsk vand

Myntedressing

Melonsalat

  • 1 dl parboiled spelt (ca. 80 g)
  • 2 dl vand
  • ¼ tsk groft salt
  • ½ galiamelon i små pinde
  • 1 agurk i tern
  • 1 liter hovedsalat revet i grove stykker
  • 1 avocado i små tern
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 240 landbrød

Fremgangsmåde:

Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Drys skinkemignonen med salt og peber. Brun den på alle sider ca. 3 min. i alt. Tilsæt vand og braiser kødet ved svag varme og under låg i ca. 20 min. - vend af og til. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur, den skal være ca. 65°. Tag skinkemignonen op og hold den varm.

Myntedressing

Vend alle ingredienserne sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Melonsalat

Kom speltkernerne i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad kernerne trække, stadig under låg, i ca. 12 min. Hæld evt. spelten til afdrypning i en sigte. Lad spelten køle lidt af og vend den forsigtigt sammen med de øvrige ingredienser. Smag salaten til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8160 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,3 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 25 %
Print