Skinkemignon og lun linsesalat

Det salte og det søde fra bacon og mango giver en fantastisk smag. Den mætter også dejligt!
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Skinkemignon og lun linsesalat

Det salte og det søde fra bacon og mango giver en fantastisk smag. Den mætter også dejligt!

Antal portioner
  • 2½ dl grønne linser, fx fra Puy
  • ½ liter grøntsagsbouillon
  • 8 skiver bacon
  • 25 g smør
  • 2 skinkemignoner (ca. 300 g)
  • ½ tsk groft salt
  • 2 dl vand
  • 1 skrællet moden mangofrugt i små stykker
  • 1½ liter romainesalat i strimler

Tilbehør

  • 240 g landbrød

Fremgangsmåde:

Vend yoghurt, sukker, salt og peber sammen i en skål og stil dressingen tildækket i køleskabet i ½ time. Smag til.

Skyl linserne godt. Kog dem i bouillon ved svag varme og under låg i 18 min. eller til de er møre. Lad linserne dryppe af i en sigte. Steg baconen.

Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun skinkemignonerne i 2 min. - brun dem på alle sider. Drys med salt og tilsæt vand. Steg kødet ved svag varme og under låg (eller alufolie) i 20 min. - vend kødet af og til. Tag skinkemignonerne op og lad dem hvile tildækket i 10 min. Kog stegeskyen ind ved kraftig varme til der er 1 dl.

Kom de kogte linser i stegeskyen og bring det i kog. Knæk baconen i stykker og vend dem lynhurtigt i linserne sammen med mango. Tag panden af varmen og vend romainesalaten i. Spis den lune salat med kød, dressing og brød.

I stedet for skinkemignon kan du bruge kalkunbryst. Hvis du bruger et stegetermometer, skal du stege til en centrumstemperatur på 70°. Det gælder både kalkunbryst og skinkemignon.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11880 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,6 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 25 %
Print