Skinkeschnitzler og lune bønner med appelsin
30 min

Skinkeschnitzler og lune bønner med appelsin

Varm appelsinsalat og chili-limesauce giver retten spændende syrlighed og kant.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Skinkeschnitzler og lune bønner med appelsin

Varm appelsinsalat og chili-limesauce giver retten spændende syrlighed og kant.

Antal portioner
  • 4 appelsiner
  • 4 skinkeschnitzler (ca. 125 g)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør
  • 10 g smør
  • 300 g frosne haricots verts
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • 1 dl strimlede friske basilikumblade

Tilbehør

  • 320 g grov bulgur - kogt

Fremgangsmåde:

Skær skal og hinder af appelsinerne - følg frugtens form. Skær (over en skål) langs appelsinbådenes hinder så fileterne løsnes, uden at hinderne følger med - gem saften.

Dup skinkeschnitzlerne tørre med køkkenrulle og drys dem med salt og peber. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun skinkeschnitzlerne - 2 ad gangen - ca. ½ min. på hver side. Steg derefter alle 4 schnitzler ved jævn varme i 1-4 min., afhængig af tykkelsen - vend af og til. Tag skinkeschnitzlerne op og hold dem varme - tør panden af.

Kom smør, de frosne bønner, appelsinsaft, salt og peber i panden og steg blandingen ved kraftig varme og under omrøring i ca. 3 min. Tilsæt appelsinfileterne, varm retten godt igennem og smag til.

Varm imens sauce, chili og de øvrige ingredienser i en tykbundet gryde - rør af og til. Kom bønner med appelsin i et fad, drys basilikum over og server sammen med den varme sauce, skinkeschnitzler og bulgur.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41,8 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 20 %
Print