Skinkeschnitzler og smørstegte gulerødder

Lækre stegte grøntsager, der stadig har lidt bid, og med dejlig smag fra timian.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Skinkeschnitzler og smørstegte gulerødder

Lækre stegte grøntsager, der stadig har lidt bid, og med dejlig smag fra timian.

Antal portioner
  • 50 g smør
  • 4 skinkeschnitzler
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 10 gulerødder i skrå skiver
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl vand
  • 8 forårsløg i 3 cm skrå stykker
  • 3 spsk friske timianblade

Pynt

  • fintstrimlet top af forårsløg

Tilbehør

  • 240 g landbrød

Fremgangsmåde:

Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun skinkeschnitzlerne ca. 1 min. på hver side og drys dem med salt og peber. Steg derefter schnitzlerne ved svag varme i ca. 2 min. Vend dem 1-2 gange, mens de steger færdig. Tag schnitzlerne op og lad dem hvile tildækket i ca. 10 min.

Kom resten af smørret i sauterpanden og lad det smelte ved kraftig varme. Steg gulerødderne i ca. 1 min. og tilsæt salt, peber og vand. Steg gulerødderne ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tilsæt forårsløg og timianblade. Steg grøntsagerne ved kraftig varme og under omrøring ca. 3 min. eller til vandet er dampet væk. Tilsæt eventuel sky fra skinkeschnitzlerne og smag til.

Ved serveringen

Kom de smørstegte gulerødder i et stort, varmt fad. Læg herpå skinkeschnitzlerne og pynt evt. med forårsløg.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 7750 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,4 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 28 %
Print