Skipperlabskovs med løg og selleri

Hurtig version af skipperlabskovs, der her laves med hakket oksekød. Serveres med lækre glaserede rødbeder.
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Skipperlabskovs med løg og selleri

Hurtig version af skipperlabskovs, der her laves med hakket oksekød. Serveres med lækre glaserede rødbeder.

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 400 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 2 zittauerløg i grove stykker (ca. 150 g)
  • ½ groftrevet knoldselleri (ca. 400 g)
  • 800 g melede kartofler i grove stykker
  • 3 dl vand
  • 3 laurbærblade
  • 10 sorte peberkorn
  • 2 tsk groft salt

Glaserede rødbeder

  • 300 g syltede rødbeder
  • 2 dl lage fra rødbederne
  • 1 tsk sukker
  • 2 spsk grofthakkede kapers

Pynt

  • klippet frisk purløg

Tilbehør

  • 100 g ristet rugbrød

Fremgangsmåde:

Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en sauterpande. Steg kødet ca. 5 min. til det smuldrer og skifter farve. Tag kødet op og smelt resten af smørret ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og selleri i ca. 2 min. Tilsæt kartofler, vand, laurbærblade og peberkorn. Kog retten ved svag varme og under låg i ca. ½ time eller til kartoflerne er møre - rør af og til. Rør rigtig godt de sidste 3 min. så kartoflerne jævner. Kom kødet tilbage i gryden, tilsæt salt og varm retten igennem. Smag til.

Glaserede rødbeder

Kom imens rødbedeskiver, lage og sukker i en lille gryde. Kog rødbederne ved kraftig varme og uden låg ca. 15 min. eller til væden er fordampet og rødbederne er tørre og blanke. Vend de hakkede kapers i.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 45,8 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 22 %
Print