Skolemælksboller

Gode boller med gulerodsbid at have med i skole eller på jobbet. Kan også serveres til morgenmaden.
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Skolemælksboller

Gode boller med gulerodsbid at have med i skole eller på jobbet. Kan også serveres til morgenmaden.

24 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 3 skrællede gulerødder
  • 2 dl vand (lillefingervarmt)
  • 50 g gær
  • 2 tsk groft salt
  • 2 tsk rørsukker
  • 2 dl kærnemælk
  • 2 æggehvider
  • 60 g havregryn (ca. 2 dl)
  • 600 g hvedemel

Pensling

  • kærnemælk

Fremgangsmåde:

Skolemælksboller

Riv gulerødderne groft. Hæld vandet i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt gulerødder og de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 45 min. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 24 stykker og tril dem til boller. Fordel bollerne på bageplader med bagepapir og lad bollerne efterhæve tildækket i ca. 10 min. Pensl med kærnemælk og bag bollerne midt i ovnen.

Tips

Du kan lave en grovere udgave af skolemælksboller ved at udskifte halvdelen af hvedemelet med fuldkornshvedemel.

Du kan udskifte gulerødderne med æbler eller pærer, det giver sødere boller. Bollerne er gode til madpakken.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10680 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 39,8 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 81 %
  • Fedt: 5 %
Print