Skrubberuller på risotto
30 min

Skrubberuller på risotto

En cremet risotto med skrubber og en dejlig anissmag fra både fennikelfrø og - knold.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Skrubberuller på risotto

En cremet risotto med skrubber og en dejlig anissmag fra både fennikelfrø og - knold.

Antal portioner

Risotto

  • 1 spsk rapsolie
  • 320 g risottoris (ca. 4 dl)
  • 3 finthakkede zittauerløg
  • 6 dl fiskebouillon
  • 1 tsk groft salt

Risotto, fortsat

  • 2 fennikler i små tern
  • 200 g optøede, frosne ekstrafine ærter

Pynt

  • kviste af kruspersille eller fennikeltop

Tilbehør

  • 1 citron i både

Fremgangsmåde:

Risotto

Lad fedtstoffet blive varmt i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits ris og løg i ca. 1 min. Tilsæt bouillon og salt og kog ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 min.

Knus imens fennikelfrøene, fx i en morter. Rens skrubbefileterne og fjern eventuelle ben. Drys fisken med knuste fennikelfrø, på begge sider. Rul fileterne stramt - fra halespidsen og med skindsiden indad. Skær rullerne midt over. Bring fløden i kog, under omrøring, i en sauterpande. Tilsæt persille og læg skrubberullerne, med sammenføjningen nedad, i fløden. Drys med salt og damp fisken ved jævn varme og under låg i ca. 5 min. Tag forsigtigt skrubberullerne op og hold dem varme.

Risotto, fortsat

Vend fennikel, ærter og persillefløde i risene. Varm risottoen igennem, smag til og kom den i varme dybe tallerkener. Læg skrubberullerne på toppen sammen med citronbåde.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9770 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,5 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 18 %
Print