Skyr creme brulé

Skyr creme brulé

60+ min
En nyfortolkning af den verdenskendte dessertklassiker.
https://www.arla.dk/opskrifter/skyr-creme-brule/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. ½ time ved 125° - traditionel ovn.

  • Rør æggeblommer, honning og vaniljekorn sammen. Tilsæt skyr og fløde, og rør til blandingen er jævn. Fordel blandingen i 6 ovnfaste skåle (a ca. 2 dl). Stil skålene på en bageplade og bag dem midt i ovnen. Cremen skælver når du tager den ud af ovnen, men sætter sig efterfølgende. Stil creme bruléerne i køleskabet i mindst 3 timer - uden at dække dem til.
  • Drys de iskolde creme bruléer med sukker og brænd dem med en gasbrænder til sukkeret er smeltet og har taget farve. Server straks.

Cremen må ikke begynde at boble/koge når du bager den. Gør den det så skynd dig at skrue ned for varmen - for muligvis bager din ovn højere end den indstillede temperatur. Den skal have en "glat" overflade. I stedet for at bruge en gasbrænder kan du stille skålene med creme brulé i et iskoldt vandbad - gerne med isterninger. Drys med sukker og grill dem øverst i ovnen til sukkeret lige er smeltet og gyldent - hold godt øje, for pludselig går det stærkt. Tag dem ud og server straks.

Energiindhold for hele retten:

6552 kJ / 1566 kcal

Næringsindhold pr. 100g

826 kJ / 197 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 18,4 % 9 g
Kulhydrat: 30,8 % 15 g
Fedt: 50,8 % 11,3 g
Mere inspiration

Her er opskriften på den klassiske creme brulé - helt enkel og helt fantastisk.

Creme brulée
60+ min
Creme brulée
(354)
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

8 Æggeblommer
100 g Akaciehonning
1 Vaniljestang - kornene heraf
4 dl Skyr naturel
1½ dl Piskefløde
1½ spsk Rørsukker
Pynt
Friske hindbær eller blåbær