Skyr med rabarber og sprød mysli

En skøn mundfuld til både morgenmad, brunch, mellemmåltid og dessert - hverdag, weekend og fest. Himmelsk!
Bedømmelse (59 vurderinger)

Min bedømmelse:

Skyr med rabarber og sprød mysli

En skøn mundfuld til både morgenmad, brunch, mellemmåltid og dessert - hverdag, weekend og fest. Himmelsk!

Antal portioner

Rabarberkompot

  • 375 g rabarber i korte stykker
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • ¾ tsk vaniljesukker

Sprød mysli

  • 40 g grovvalsede havregryn (ca. 1 dl)
  • 50 g hakkede mandler
  • 1 spsk græskarkerner
  • ½ spsk sesamfrø
  • 25 g smør
  • 1 spsk lys sirup

Fremgangsmåde:

Rabarberkompot

Bland rabarberstykker, sukker og vaniljesukker i en bradepande. Bag rabarberne midt i ovnen i ca. 10 min. Rør dem igennem og bag i yderligere ca. 10 min. Lad rabarberkompotten køle af.

Sprød mysli

Bland alle ingredienser godt og pres blandingen ud i et tyndt lag (ca. 18 x 25 cm) på et stykke bagepapir. Bag myslien midt i ovnen. Lad den sprøde mysli køle af.

Fordel kompotten i 4 glas, top op med skyr og pynt med mysli. Du kan servere resten af den sprøde mysli i en lille skål, så kan man selv komme mere på.

Tip

I stedet for rabarber kan du bruge skrællede æbler, fx belle de boskoop.

Bagetid for rabarber

Ca. 20 min. ved 225° - varmluft.

Bagetid for mysli

Ca. 25 min. ved 150° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6630 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,5 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 27 %
Print