Små bøffer og bearnaisesauce med tomat

En fin og delikat gæsteret med bøffer, stegte tomater og bearnaisesaucen som bliver frisk og lækker af tomatsmagen.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Små bøffer og bearnaisesauce med tomat

En fin og delikat gæsteret med bøffer, stegte tomater og bearnaisesaucen som bliver frisk og lækker af tomatsmagen.

Antal portioner

Tomater på stilk

  • ¾ kg små tomater på stilk
  • 1 spsk koldpresset rapskimolie
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 bøffer af oksefilet (ca. 125 g)
  • 25 g smør
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Bearnaisesauce med tomat

Tilbehør

  • 1 kg kartofler - kogte og pillede

Fremgangsmåde:

Tomater på stilk

Skyl tomaterne og lad dem tørre. Klip tomaterne i mindre klaser og fordel dem i et fladt, ovnfast fad. Pensl tomaterne med olien og drys med salt og peber. Bag tomaterne midt i ovnen.

Skær hver bøf midt over. Bind et stykke bomuldssnor egnet til madvarer rundt langs kanten af hver bøf - til 8 små "tournedoser". Lad halvdelen af smørret blive gylden i en pande. Drys kødet med salt og peber. Brun halvdelen af bøfferne ca. 1 min. på hver side (ca. 2 min. i alt). Steg dem derefter ved jævn varme 2-3 min. afhængig af tykkelsen - vend kødet af og til. Lad bøfferne hvile tildækket i ca. 5 min. Steg resten af bøfferne på samme måde.

Bearnaisesauce med tomat

Kom imens bearnaisesauce og tomatpuré i en tykbundet gryde. Bring saucen i kog under omrøring og smag til.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11700 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,1 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 42 %
Print

Vin match

Sangiovese Toscana, Italien

Det oplagte til en mør bøf med tomat i smagsbilledet er en god rødvin på sangiovese-druen. Her bør vælges en brunello di montalcino Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til oksekød