Små forretter
1 timer

Små forretter

Små fine appetizers, der både er en fryd for øjet og en lækker lille bid!
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Små forretter

Små fine appetizers, der både er en fryd for øjet og en lækker lille bid!

Opskriften gælder for 10 personer

- med laks (25 stk)

- med vagtelæg (20 stk)

  • 20 tynde, friske grønne asparges
  • kogende vand
  • 10 hårdkogte æg
  • 20 små træpinde
  • groft salt fx maldon sea salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

-

med laks

Rør rygeost blød med fløde og pres blandingen gennem en sigte. Rør purløg, radiser, salt og peber i og smag til. Sæt 1 tsk fyld på hver toast. Skær lakseskiverne i strimler og fordel dem over fyldet. Anret på et fad.

- med vagtelæg

Rens asparges, læg dem i et fladt fad og hæld kogende vand over. Hæld straks vandet fra og brus over med koldt vand. Halver de kolde asparges. Pil og halver vagtelæggene. Stik en træpind gennem et halvt æg og videre ned i 2 krydsede aspargesstykker. Anret på et fad sammen med salt og peber i små skåle.

Tip

Minitoast kan erstattes af ristet toastbrød i mindre stykker. Små forretter med laks, kan gøres klar dagen før, fyldet kommes først på toast inden servering.

Små forretter med vagtelæg, kan klargøres dagen før og samles et par timer inden serveringen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 2910 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,1 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 28 %
  • Fedt: 42 %
Print

Vin match

Semillon, sauvignon blanc Graves, Frankrig

Til denne delikate forret vil en tør hvidvin på bl.a. sauvignon blanc-druen være dejlig. Fadlagret, hvid bordeaux vil også klæde laksen, fx en vin fra Graves-distriktet Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til hummer