Små grove speltbrød

Disse små grove brød egner sig til det meste og mætter godt. Prøv dem til morgenmaden, madpakken eller som tilbehør til salat og kød.
Fryseegnet
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Små grove speltbrød

Disse små grove brød egner sig til det meste og mætter godt. Prøv dem til morgenmaden, madpakken eller som tilbehør til salat og kød.

24 stk. pr. portion

Antal portioner

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt fuldkornsspeltmel tilbage). Rør dejen sammen med en grydeske - dejen er fast. Tag den evt. ud på bordet og ælt den godt. Kom dejen tilbage i skålen og dæk den med fx et låg. Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Rul den ud (ca. 30 x 35 cm). Læg dejen på en plade med bagepapir og rids dejen dybt i 24 stykker. Lad dejen efterhæve tildækket i ca. 1 time. Bag de små grove speltbrød midt i ovnen.

Bagetid

25-30 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 22080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 142,3 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 69 %
  • Fedt: 14 %
Print