Små ice surprise

Festlig dessert hvor "surprisen" består i at få serveret en is der kommer direkte fra ovnen!
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Små ice surprise

Festlig dessert hvor "surprisen" består i at få serveret en is der kommer direkte fra ovnen!

Antal portioner

Kransekagebunde - 8 stk.

  • 100 g ren, rå marcipan
  • 2 spsk sukker
  • ½ æggehvide
  • 1 liter vaniljeflødeis

Appelsinsalat

  • 2 skrællede appelsiner i små stykker
  • 1 spsk appelsinlikør, fx grand marnier

Marengs

  • 2 æggehvider
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 50 g grofthakkede mandler

Pynt

  • friske citronmelisseblade

Fremgangsmåde:

Kransekagebunde

Riv marcipanen groft og ælt den sammen med sukker og æggehvider. Rul marcipanen ud mellem to stykker film og tryk 8 runde bunde ud med fx et glas ( ca. 6½ cm i diameter). Læg bundene på en plade med bagepapir. Læg endnu en bageplade under og bag bundene midt i ovnen. Lad kransekagebundene køle af på en bagerist. Fordel dem i 8 ovnfaste forme (a ca. 1½ dl - ca. 7 cm i diameter) - der kan tåle at komme direkte fra fryseren i en varm ovn. Læg en stor kugle is i hver form, tryk isen lidt ned og stil formene tildækkede i fryseren.

Appelsinsalat

Vend appelsinstykkerne sammen med appelsinlikøren og lad dem trække i mindst 1 time.

Marengs

Pisk hviderne stive og tilsæt sukkeret. Pisk igen til et sejt skum og vend mandlerne i.

Ved serveringen

Tag de 8 forme ud af fryseren. Fordel halvdelen af appelsinsalaten omkring isen. Fordel marengs helt ud til kanten, som et tætsluttende låg. Bag desserten næstøverst i ovnen til marengsen er gylden. Fordel imens resten af appelsinsalaten på portionstallerkener og pynt med citronmelisse. Stil de varme forme på tallerkenerne og server straks evt. sammen med resten af isen.

Bagetid - kransekagebunde

Ca. 5 min. ved 250°.

Bagetid - ice surprise

Ca. 3 min. ved 275°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10570 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,8 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 58 %
  • Alkohol: 1 %
Print