Små nældekager med smuldredej

Gå i naturens skatkammer og find ingredienser til kagen. Pynt med de søde blomster.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Små nældekager med smuldredej

Gå i naturens skatkammer og find ingredienser til kagen. Pynt med de søde blomster.

Antal portioner
  • 400 g rabarber i mindre stykker
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • kornene fra 1 vaniljestænger
  • 1 spsk majsstivelse, fx maizena

Dej

  • 150 g smør
  • 150 g hvedemel (ca. 3 dl)
  • 50 g havregryn
  • 3 spsk flormelis
  • 1 dl grofthakket døvnælder

Vaniljecreme

Pynt

  • blomste af en døvnælder

Fremgangsmåde:

Kom rabarberne i en skål. Bland sukker, vanijlekorn og majsstivelse og drys det over rabarberne. Bland det godt sammen og fordel rabarberne i 6 små ovnfaste skåle (a ca. 2 dl).

Dej

Skær smørret i mindre stykker og smuldr melet heri sammen med havregryn, flormelis og døvnælde. Smuldr dejen på rabarberne og bag dem midt ovnen.

Vaniljecreme

Rør imens det syrnede produkt sammen med flormelis og vaniljesukker. Smag til og server til de lune små nældekager pyntet med nældeblomster.

Tip

I stedet for døvnælde kan du bruge halv mængde friske mynteblade.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11340 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,6 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 42 %
Print