Små pandekager med limesirup og ost

Enkel og spændende dessert med en smagfuld sanseoplevelse mellem surt og sødt.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Små pandekager med limesirup og ost

Enkel og spændende dessert med en smagfuld sanseoplevelse mellem surt og sødt.

Antal portioner

Limesirup

  • skallen af ½ limefrugter i tynde strimler
  • ½ dl friskpresset limesaft
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vand
  • 50 g grønne rosiner

Pynt

  • 25 g hakkede ristede pistacienødder
  • 6 stilke bredbladet persille

Fremgangsmåde:

Limesirup

Kom limeskal i tynde strimler, -saft, sukker og vand i en gryde og bring det i kog. Kog ved jævn varme ca. 5 min. eller til der er ca. 1 dl sirup tilbage. Tilsæt rosinerne og kog i yderligere ca. 2 min. Hæld siruppen i en skål og stil den i køleskabet i ca. ½ time eller til limesiruppen er helt kold.

Ved serveringen

Lun pandekagerne, fold dem omkring osten og anret på tallerkener sammen med limesirup. Pynt med pistacienødder og persille.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7990 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3,8 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 37 %
Print

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

Her vil både ost og lime blive mødt i harmoni med en sødlig hvidvin på riesling-druen, fx en auslese fra Mosel Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til ost