Smørdampede persillerødder m.m.

Nem opskrift på lækkert tilbehør til hovedreten. De smørdampede persillerødder m.m. er fedtfatiige og får et dejligt frisk pift af citronsaften i smørsaucen.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Smørdampede persillerødder m.m.

Nem opskrift på lækkert tilbehør til hovedreten. De smørdampede persillerødder m.m. er fedtfatiige og får et dejligt frisk pift af citronsaften i smørsaucen.

Antal portioner

Smørsauce

  • 25 g smør
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1½ spsk sukker
  • 2 tsk groft salt
  • 3 persillerødder i stave
  • 10 skorzonerrødder i 3 cm stykker
  • 5 rødløg i både
  • 2 spsk friske timianblade

Hertil

  • 500 g kogt hamburgerryg, stegt medister eller frikadeller
  • 240 g rugbrød
  • sennep

Fremgangsmåde:

Smørsauce

Kom alle ingredienserne i en stor gryde og bring dem i kog.

Tilsæt grøntsagerne og kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 4 min. Rør af og til. Tilsæt timianblade og smag til.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8770 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,3 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 22 %
Print